27. helmikuuta 2012

Missä juhlitaan?

Häiden suunnittelu meinaa tökkiä jo alkuunsa, kun tuntuu että sopivaa hääjuhlapaikkaa ei löydy mistään. Hyviä paikkoja löytyy mutta jostain syystä juuri meidän hääjuhlamme ei onnistu siellä. Toiveenamme on löytää juhlava, elegantti ja tyylikäs tila (kartano, hotelli, ravintola tms.) joka olisi jo ns. valmis juhliin ilman sen kummempaa koristelua.
Tässä pieni koonti Hämeenlinnan lähiympäristössä sijaitsevista juhlapaikoista:



- Hämeen linna             
- Vanajanlinna 
- Katisten kartano   
- Wisahovi,Vuolteen kartano

- Lepaan kartano
- Inkalan kartano

- Hahkialan kartano
- Aulangon Kavaljeeri 

- Katajiston Kartano nyk.Aulangon Kievari 
   


Hämeen linna on liian ahdas ja synkkä makuumme.

Vanajanlinna olisi täydellinen, mutta häämme ovat liian pienet sinne. Kesä-heinäkuussa he saavat viikonloput täyteen suuria häitä suurilla katteilla. Hääpaketteihin kuuluu vähintään 25 huonetta, ja meille se oli kompastuskivi koska suurin osa vieraistamme tulee Hämeenlinnasta. He eivät anna tiloja käyttöön ilman huonekiintiötä. He tarjosivat meille touko-tai syyskuuta, ja se taas ei käy meille.


Katisten Kartanolta tuli tarjous jossa pelkän hääjuhlan hinta nousi yli 10 000€. 
Hinnat olivat Vanajanlinnan hinnoissa, mutta miljöö ei ole lähellekään Vanajanlinnan tasoa. Kaiken huippuna mainitakseni yöpalan (riistakiusaus) hinta  oli 25€/hlö. 

Wisahoviin tykästyimme jo viime kesänä juhliessamme siellä ystävämme syntymäpäiväjuhlia, ainoa ongelma on se, että Wisahovi saattaa olla hitusen ahdas. Juhlava ja siisti tila, ja plussaa siitä että 100 vierasta mahtuisi yhteen tilaan ruokailemaan. Kartanoiden ongelmana on se että siellä on yleensä paljon pieniä huoneita joihin mahtuu n.10-40 hlöä ruokailemaan. Haluaisimme saada kaikki vieraat yhteen tilaan että kaikki näkisivät ja kuulisivat tasapuolisesti mitä hääjuhlassa tapahtuu.

Lepaan kartano oli kuvista päätellen kaikkea muuta kuin viihtyisä sisältä. Synkkä ja vanhanaikainen.

Inkalan kartanossa paljon pieniä huoneita, ei yhtä suurta tilaa

Samoin Hahkialan kartanossa että Aulangon Kavaljeerissa, monta erikokoista huonetta.

Aulangon kievari oli kuvista päätellen aika karun näköinen. Miljöö oli kaunis mutta sisältä vaatimaton ja vanhanaikainen.

Muutama juhlapaikka jäi mainitsematta koska ovat joko lopettaneet toimintansa tai sitten eivät vain vuokraa enää tilojaan. 

Nyt jo ehkä aavistuksen turhautuneena ja kaikki kivet kääntäneenä joudun toteamaan että joko häämme vietetään Wisahovissa tai sitten kokonaan toisessa kaupungissa (=Tampereella). Sopivaa tilaa etsiessä myös turhauduin juhlapaikkojen nettisivujen surkeuteen. Sivuilta sai hakemalla hakea tietoa ja kuvagalleriat olivat todella huonolaatuisia.    

     Hääbisnes on kuitenkin ihan kannattava bisnes, 
luulisi infirmaation selkeyteen panostettavan enemmän. 
Moni paikka on varmasti paljon kauniimpi ja idyllisempi 
mitä huonolaatuiset kuvat antavat ymmärtää. 
Omalla kohdallani siirryin nopeasti seuraavaan kohteeseen 
kun tietoa oli liian vähän ja vaikeasti löydettävissä.



1 kommentti:

  1. Heip! Ihana blogi! Silloin kun olen viimeksi käynyt Katajiston kartanossa eli nykyisessä Aulangon kievarissa, oli se kyllä muistaakseni ihan kiva sisältäkin. kannattaa käydä paikan päällä katsomassa, niissä kuvissa näytti olevan sekaisin kuvia yrityksen eri toimipisteistä.

    Niin ja Hausjärvellä on myö yksi kartano, Savelan pitokartano. Oli meillä vaihtoehtona, mutta jäi sitten jostain syystä pois. Ei käyty paikalla ollenkaan ja nykyisin niillä ei näytä olevan edes nettisivuja...

    VastaaPoista